Yarımada Bölgesi’nde Proje Geliştirmeye Devam Edeceğiz

Yarımada Bölgesi’nde Proje Geliştirmeye Devam Edeceğiz

Neva Suits Bornova projesini teslim eden Neva Dora İnşaat yeni yatırımlar için yönünü Yarımada’ya çevirdi. Neva Dora Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ergüven, Yarımada bölgesinde üst segment villa projeleri üreteceklerini belirtti

A+A-

39 yıldır mobilya sektöründe, 11 yıldır inşaat sektöründe yatırımlarına devam eden Neva Dora, yeni projelerine Yarımada’da devam edecek. Bornova Evka 3’te 53 bağımsız bölümden oluşan Neva Suits Bornova projesinin anahtarlarını teslim eden şirket villa üretimine yoğunlaşacak.

1+1 konut ve ofis seçeneklerinden oluşan Neva Dora Suits, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ne çok yakın mesafede konumlanıyor. Bölgedeki ticari alan ihtiyacını da göz önünde bulunduran Neva Dora inşaat projeyi bu perspektifte tasarladı. 40 adet 1+1 konut ve ofis hastane çalışanlarının ve beyaz yakalıların ihtiyacına cevap verirken 13 adet dükkan ile butik bir çarşı oluşturulacak. Evka 3’te çok fazla dükkan talebi olmasına rağmen dükkan bulunamadığını belirten Soner Ergüven, kiralama sürecinin başladığını ve kurumsal markaları tercih ettiklerini söyledi.

neva-dora-001.jpg

Güçlü öz sermayeleriyle ekonomik krizin ortasında Neva Suits projesini teslim ettiklerini ifade eden Soner Ergüven, yatırım hedeflerinden bahsetti ve piyasa ile ilgili öngörülerini paylaştı.

Yarımada’da nitelikli konut talebi çok yüksek

Türkiye’de yıllık konut ihtiyacının 750 binin üzerinde olduğunu ancak bu talebi karşılayacak bir arzın olmadığını ifade eden Ergüven, “Konut kredi faizleri ve borçlanma maliyeti çok yüksek olduğundan müteahhitlerin büyük bir kısmı yeni projeye başlayamıyor. Biz de Bornova projemizi tamamladıktan sonra biraz piyasayı izlemeye karar verdik. Ancak nitelikli konuta çok büyük bir talep var. Bu talep mutlaka satışa dönecektir. Özellikle depremler ve pandeminin de etkisiyle yarımada bölgesinde talep çok daha fazla arttı. Türkiye’nin gözdesi haline geldi. Hem İzmir merkezinden hem de Türkiye’nin birçok ilinden üst gelirli insanlar yaşamak için buradan ev satın alıyor. Biz de bu talebi karşılayacak projeler üretmek için arsa geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Bazı projelerimiz için son aşamaya geldik. Yılın ikinci yarısından itibaren inşaata başlamayı hedefliyoruz. Yeni projelerimizle konut arzının artırılmasına destek olmak istiyoruz. 39 yıllık ticari geçmişimiz, 11 yıllık inşaat tecrübemizle bu sektörde iyi bir marka haline geldik. Bundan sonra da hem şehir merkezinde hem de yarımada bölgesinde nitelikli projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Finans gücü ve inşaat tecrübesi olan firmalar konut arzını artıracak

Sektörde sat-yap modelinin geride kaldığını, artık öz sermayesi güçlü, bu işi meslek edinmiş iyi müteahhitlerin söz sahibi olacağını ifade eden Ergüven, “Kredi faizleri normalleştiğinde ve alım gücü yükseldiğinde konuttaki yüksek talebi karşılamak için inşaat firmaları üretimini artıracaktır. Piyasa koşullardan dolayı finansal kabiliyeti düşük, doğru proje üretmeyen firmalar çekilmek zorunda kaldı. İyi firmalar doğru lokasyonlarda proje üretmeye devam etti. Bu firmaların üreteceği projelerle konut arzı artıracak. Eskiden olduğu gibi temelden 3-5 daire satıp inşaat yapanlar değil, hem finans gücü hem de inşaat tecrübesi olan firmalar bu sektöre yön verecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.